360 graden Techniek

 

De 360 graden techniek is een film- en fototechniek die vanuit 1 positie de hele omgeving vastlegt. Precies zoals dit met een normale foto of film zou gebeuren alleen dan 360 graden in de rondte. Dit beeldmateriaal wordt dan op een speciale manier bewerkt en daarna in een 360 viewer geplaatst zodat je beeldmateriaal kunt bekijken. Dit kan bijvoorbeeld Youtube of een andere internetapplicatie zijn. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om met een Virtual Reality bril naar deze 360 graden beelden te kijken door ze bijvoorbeeld te uploaden naar een smartphone voor het gebruik met Mobile VR of door de film te openen met een programma vanuit een Dedicated VR bril.

360 graden foto of video is dé manier..

 

..om jouw klanten en relaties een kijkje te laten nemen op plekken die niet makkelijk te bezoeken zijn omdat ze te ver uit elkaar liggen, niet makkelijk toegankelijk zijn of om snel een indruk te geven van hoe een locatie er uit ziet. Dit werkt goed als jij een locatie hebt die alles zegt wat je wilt vertellen. Laat de 360 graden omgeving in een persoonlijk gesprek met jouw relatie zien door middel van bijvoorbeeld Mobile VR of laat alle bezoekers van jouw site zien hoe de nieuwe locatie er uit ziet door middel van een internet tool of sociale media.

Wil je graag een persoonlijke introductie met 360 graden toepassingen? Maak dan snel een afspraak of kijk eerst nog even rond in ons portfolio.

360 materiaal is geschikt voor:

Mobile VR

Dedicated VR

Website and Social media

Stilstaande of bewegende beelden?

 

Binnen 360 graden techniek wordt er nog onderscheid gemaakt tussen stilstaande (foto) of bewegende beelden (film). Stilstaande beelden zijn makkelijker te bewerken en het eindresultaat is qua bestandsgrootte aanzienlijk kleiner (enkele megabytes) dan bij bewegende beelden (tientallen megabytes) Dit is uiteindelijk weer belangrijk als je het 360 materiaal op internet wilt gebruiken in verband met laadtijden. Voor het gebruik van Mobile VR waarbij het beeld op een smartphone gezet wordt, maakt het niet uit. Zijn bewegende objecten de kern van jouw boodschap dan zijn bewegende beelden de oplossing voor jou. In een persoonlijk gesprek gaan wij graag verder in op de voor- en nadelen van beide toepassingen.

haven geschoten in 360 graden. dit is een stil staand beeld.

Fotograferen of renderen?

 

Er zijn 2 verschillende manieren om de 360 graden beeldmateriaal te laten maken. De eerste en meest bekende optie is op locatie 360 graden foto’s en film te schieten en deze te verwerken tot het eindproduct. Dit werkt uitstekend als je een locatie hebt die alles zegt wat jij wilt vertellen. De productie is snel en het eindresultaat ziet er goed uit.  

 

Voor de tweede optie maken wij jouw omgeving na in 3d waar wij dan het 360 materiaal uithalen. Dit kan heel handig zijn als jouw locatie nog niet bestaat of als het te gevaarlijk of kostbaar is om een 360 graden camera op jouw locatie te krijgen. Deze optie is ook heel erg interessant als je al een VR-beleving door ons laat maken. Voor een kleine meerprijs kunnen wij namelijk ook 360 materiaal uitrenderen zodat je deze weer op andere plekken in je verkoop of marketing strategie kan toepassen.

Platte 360° render van de ziekenhuis gangen van de Philips VR experience
Goldviz Cardboard met Philips 360

Samenvattend

 

360 materiaal is gepositioneerd tussen het reguliere beeldmateriaal, zoals foto en video, en Virtual Reality,  Het heeft de mogelijkheid om je snel mee te nemen naar een andere locatie om iets te laten zien. Daarnaast zijn simpele interacties mogelijk zoals het doorklikken naar het volgende beeld of het aan- en uitzetten van elementen op het scherm. Ook is het mogelijk om uw bestaande “platte” beeldmateriaal te verwerken in nieuwe 360 materiaal zodat je niet vanaf nul hoeft te beginnen. 360 materiaal is geschikt voor zowel Mobile VR als Dedicated VR en internettoepassingen zoals websites en sociale media.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Bekijk hieronder dan een greep uit ons portfolio op het gebied van 360 graden of maak direct een afspraak.